sreda, 2. november 2011

Avstrija 2. del

Dan za iskanje geozakladov in dan za druženje z YakominiYi.
Destinacija: Avstrija.
Avstrija je prepredena z geozakladi, ob tem pa vedno tudi spoznaš in vidiš kaj novega in zanimivega.
Ajda, Ronja, Damjana, Nik in moja malenkost smo se torej odpravili neko nedeljsko dopoldne na geolov.
Tega običajno začnemo pri meni doma, kjer najprej z Damjano spijeva kavico, otroci sok, potem pa se nabašemo v naš avtodom in krenemo....
Najprej smo se ustavili na Meljskem hribu, kjer nas je čakal en prefrirgano skrit zaklad, ki smo ga že dvakrat neuspešno iskali. Tokrat smo bili odločeni, da ga najdemo. In ker definitivno velja, da je v slogi moč, nam je seveda uspelo. Oziroma uspelo je Damjani, ki je sicer vsa popraskana od trnja klicala iz grmovja: "Imam ga!"
Hitro smo se logirali (vpisali v dnevnik najdbo), se otresli vseh klopov, ki so že plazili po nas in se odpeljali proti Avstriji.
Cilj: Barenland - dežela medvedov.
Mimogrede smo poiskali še zaklad na avtocestnem postajališču.

Naši mladi geolovci Nik, Ajda in Ronja.

Dežela medvedov v Avstriji.

Gospod medved.
Gre za nekakšen azil za medvede. Kar precej teh velikanov je na tem posestvu. Poleg medvedov smo nahranili še tamkajšnje kozice, poiskali zaklad in oddrveli naprej.
Nik in Ronja sta nahranila simpatične kozice (in kozle).
Vozili smo se po hribih gor in dol, malo iskali, a navsezadnje le našli pravo cesto, ki nas je spet popeljala na slovensko stran, na Plački vrh.
Odpešačili smo proti razglednemu stolpu, se povzpeli nanj, občudovali metulje in seveda poiskali še zaklad.

Razgledni stolp na Plačkem vrhu.

Jupi! Zaklad smo našli!
Bili smo že pošteno lačni, zato smo se ustavili spodaj v vasi, parkirali na obcestnem travniku in si skuhali kosilo. Domačini so nas začudeno gledali, vaške gospodinje so hodile iz hiš in nas opazovale, mi pa se nismo dali motiti. Po kosilu so vsi (moja malenkost je raje uživala ob kavici) odigrali še tekmo nogometa. Gole smo naredili kar iz plastenk in stolov...
Nogomet in (pozor!!!) gol v ospredju....
  No, če smo hoteli najti še kakšen zaklad, smo se morali odpraviti naprej. Spet na avstrijsko stran. Najprej smo obiskali grad v Spielfeldu.
Grad v Spielfeldu.

Nik je "princesko Ronjo" zaprl....

.....vendar je Ronja na srečo majhna in mu je pobegnila pod vrati.
Nato pa je sledil najbolj adrenalinski del našega dneva, no, vsaj za Ajdo in Damjano. Uf! Zaklad, ki se imenuje "Bridge Game in Spielfield" je namreč skrit nekje na železniškem mostu. Kako se pride do njega, najbolj nazorno prikažejo naslednje fotografije.


Žal Ajda in Damjana zaklada nista našli, čeprav sta pregledali vsaka svojo stran mostu, sta pa zato povedali, da je stvar definitvno grozljiva, saj se ti začne pošteno vrteti, ko gledaš navzdol Muro, ki teče... Pa še vlak jima je peljal nad glavo.

Zakladov smo v celem dnevu našli cel kup, razgibali smo se pošteno, zdaj pa je bil že čas, da se počasi vrnemo, kajti jutri je spet normalen delovni dan....Žal....

Ni komentarjev:

Objavite komentar